Dry Needling


Bij de volgende vormen van pijn is dry needling zinvol:

  • Stijve spieren en gewrichten.
  • Klachten van de nek, schouder, arm, (tennis)elleboog, onderarm en pols.
  • Klachten van de lage rug, heup, bil- en beenspieren.
  • Triggerpoints in spieren.

Wat is dry needling?
Met behulp van een speciale techniek brengt de fysiotherapeut naalden in de spieren aan, die daardoor snel en langdurig ontspannen. Bij dry needling wordt een ‘droge’ (dry) acupunctuurnaald gebruikt. De fysiotherapeut spuit dus geen vloeistof in de spier.

Dry needling therapie is niet hetzelfde als acupunctuur. Bij acupunctuur worden vaak oppervlakkig meerdere naalden in het lichaam gezet, die daar enige tijd blijven zitten en invloed hebben op de ’energie’ in het lichaam. Bij dry needling wordt meestal één naald gebruikt, waarmee kortdurend de spier wordt geprikkeld. Dry needling werkt op specifieke punten, de zogenaamde ‘triggerpoints’ en is geen ‘energie’-behandeling. Een triggerpoint is een drukpijnlijke plek in een spier, die naast de lokale drukpijn, ook vaak pijn ‘op afstand’ veroorzaakt.

De behandeling is gericht op het uitschakelen van deze triggerpoints. Via het gericht aanprikken met een naaldje worden deze punten in de spier(en) ontspannen. Bij langdurige klachten behandelt de fysiotherapeut vaak meerdere spieren in uw arm of been en ook de spieren langs de wervelkolom.

Het inbrengen van het naaldje voelt u bijna niet. Als het juiste triggerpoint aangeprikt wordt, spant de spier zich even kort aan. Dat geeft een soort ‘kramp’ gevoel. Daarna ontspant de spier zich meestal direct en kunt u gemakkelijker bewegen. Vaak voelt het behandelde gedeelte wel wat vermoeid of stijf aan, maar dat is meestal van korte duur. U krijgt van de fysiotherapeut oefeningen en gerichte adviezen mee om de verbeterde situatie bij te kunnen houden. Deze methode is een onderdeel van een normale fysiotherapiebehandeling. Wanneer u aanvullend verzekerd bent, vallen in principe ook de kosten voor dry needling therapie hieronder.

 

  Contactgegevens

Bas Jungeriusstraat 152c
3081 VM Rotterdam

Tel: 010-4847175
info@fysiotarwewijk.nl


Website: Hademax Barendrecht
Fysiotherapeuten:

Elca Nicolas
Martine Wolters
Jeremy Lopes
Laura van Dolderen


Privacyverklaring
Praktijk voor:

Fysiotherapie
Manuele therapie
Kinderfysiotherapie
(Sport)Revalidatie
Medical Taping
Shockware
Dry Needling
ACT Therapie
Openingstijden

Maandag 8.00 uur - 21.00 uur
Dinsdag 8.00 uur - 18.00 uur
Woensdag 9.00 uur - 18.00 uur
Donderdag 8.00 uur - 21.00 uur
Vrijdag 8.00 uur - 18.00 uur